Terranova Living Multinutrient Πλούσια Πολυβιταμίνη με 16 Φρέσκες Ολόκληρες Υπερτροφές, 50caps | Βότανα | a2zpharm.gr
Free Shipping Icon ΔΩΡΕΑΝ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΑ ΑΝΩ ΤΩΝ 45€
σε όλη την Ελλάδα
Free Shipping Icon Τηλέφωνο Εξυπηρέτησης
2521 301606
Προϊόντα (0) - 0.00 €

Terranova Living Multinutrient Πλούσια Πολυβιταμίνη με 16 Φρέσκες Ολόκληρες Υπερτροφές, 50caps

Terranova Living Multinutrient Πλούσια Πολυβιταμίνη με 16 Φρέσκες Ολόκληρες Υπερτροφές, 50caps
-40%
Terranova Living Multinutrient Πλούσια Πολυβιταμίνη με 16 Φρέσκες Ολόκληρες Υπερτροφές, 50caps
Ο τέλειος τρόπος για να λάβετε ένα ευρύ φάσμα των απαραίτητων μικροθρεπτικών συστατικών όπως βιταμίνες, μέταλλα & αντιοξειδωτικά
Κωδικός:
a2z_15936
Εταιρεία:
Παράδοση 1-3 ΜΕΡΕΣ
ΑΡΧΙΚΗ ΤΙΜΗ
29.00 €
Έκπτωση
11.60€ (40%)
Αγόρασέ το με
17.40 €

Πλούσια Πολυβιταμίνη με 16 Φρέσκες Ολόκληρες Υπερτροφές

Mοναδικά πλούσια πολυβιταμίνη, απόλυτα ισορροπημένη διατροφικά, καθώς είναι ενισχυμένη με 16(!!) φρέσκες ολόκληρες υπερτροφές επεξεργασμένες με τη μέθοδο της φρέσκιας ψυχρής ξήρανσης (fresh freeze dried). Το πλούσιο μείγμα Magnifood περιέχει Ιπποφαές, Ακάι μπέρρι, Τσουκνίδα, Πικραλίδα, Σπιρουλίνα, Πράσινο Τσάι, λάχανο Kale, Ρόδι, Μούρα, Κουρκουμά, Νεροκάρδαμο, Αλφάλφα, Κριθαρόχορτο, Σιταρόχορτο, τα οποία λειτουργούν συνεργιστικά για τη μέγιστη απορρόφηση και βιοδιαθεσιμότητα. Αποτελεί έναν πολύ καλό τρόπο λήψης ενός ευρέος φάσματος απαραίτητων μικροθρεπτικών συστατικών, όπως βιταμίνες, μέταλλα και αντιοξειδωτικά.

100% φυσικό, χωρίς πρόσθετα και συντηρητικά.


Συμβάλλει στην ενέργεια και τόνωση του οργανισμού, στην ενίσχυση και ισορρόπηση της διατροφής, στην κάλυψη των αναγκών και σε όσους γυμνάζονται συστηματικά ή εργάζονται πολλές ώρες, και των ηλικιωμένων.

ΧΡΗΣΗ

1-3 κάψουλες την ημέρα με το φαγητό.
Μορφή 100 κάψουλες φυτικής προέλευσης.

ΠΡΟΦΥΛΑΞΕΙΣ

  • Κατάλληλο και για vegans.
  • *Περιέχει σιταρόχορτο και κριθαρόχορτο.
  • Συμβουλευτείτε τον ιατρό σε περίπτωση κοιλιοκάκης.
  • ​Τα συμπληρώματα διατροφής δεν αποτελούν υποκατάστατο μιας ισορροπημένης διατροφής.
  • Μην υπερβαίνετε τη συνιστώμενη ημερήσια δόση.
  • Να φυλάσσεται μακριά από τα μικρά παιδιά.
  • Συμβουλευτείτε τον ιατρό αν είστε έγκυος, θηλάζετε ή ακολουθείτε φαρμακευτική αγωγή.

ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ

ΜΕΙΓΜΑ ΒΟΤΑΝΩΝ ΓΙΑ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΑΠΟΡΡΟΦΗΣΗ (MAGNIFOOD) 900mg
Spirulina [Spirulina platensis]-fresh freeze dried-ORGANIC 200mg
Green Barley Grass [Hordeum vulgare]-fresh freeze dried-ORGANIC 150mg
Stabilised Rice Bran 100mg
Sea Buckthorn Berry/Leaf [Hippophae rhamnoides]-fresh freeze dried 50mg
Acai Berry [Euterpe oleracea]-fresh freeze dried-ORGANIC 50mg
Alfalfa Flower & Leaf [Medicago sativa]-fresh freeze dried-ORGANIC 50mg
Dandelion Leaf [Taraxacum officinale]-fresh freeze dried-ORGANIC 50mg
Nettle Leaf [Urtica dioica]-fresh freeze dried 50mg
Turmeric Root [Curcuma longa]-fresh freeze dried-ORGANIC 25mg
Wheat Grass Juice [Triticum aestivum]- fresh freeze dried-ORGANIC 25mg
Green Tea Leaf [Camellia sinensis]-ORGANIC 25mg
Watercress [Nasturtium officinale]-fresh freeze dried-ORGANIC 25mg
Kale [Brassica oleracea var acephala]-fresh freeze dried-ORGANIC 25mg
Pomegranate Arils [Punica granatum]-fresh freeze dried-ORGANIC 25mg
Blackberry [Rubus fruticosus]-fresh freeze dried-ORGANIC 25mg
Black Raspberry [Rubus occidentalis]-fresh freeze dried-ORGANIC 25mg
   
Vitamin C (as Ca, Mg, Zn ascorbate) 250mg
Vitamin E (d-alpha tocopheryl succinate 150iu 101mg
Calcium (as carbonate, citrate, ascorbate) 50mg
Magnesium (as oxide, citrate, ascorbate) 25mg
Vitamin B6 (as pyridoxine hydrochloride) 25mg
Pantothenic Acid (as calcium pantothenate) 25mg
Vitamin B1 (as thiamin mononitrate) 20mg
Vitamin B2 (riboflavin) 20mg
Niacin (as niacinamide) 20mg
Inositol 15mg
Choline (as bitartrate) 15mg
Citrus Bioflavonoids 15mg
Zinc (as ascorbate) 10mg
Larch Tree Arabinogalactan [Larix occidentalis] 5.5mg
Natural Beta Carotene/Mixed Carotenoids 4mg
Alpha Lipoic Acid 2mg
Manganese (as bisglycinate) 1.5mg
Iron (as bisglycinate) 1.5mg
Copper (as gluconate) 1.25mg
Boron (as sodium borate) 1mg
Lutein (as prep.) 1mg
Lycopene (as tomato prep.) 1mg
Vitamin A (as palmitate prep. 2500iu) 751μg
Folate (as calcium L-methylfolate) 200μg
Iodine (as potassium iodide) 150μg
Biotin (as prep.) 100μg
Chromium (as picolinate) 50μg
Selenium (as selenomethionine) 50μg
Vitamin B12 (as methylcobalamin) 50μg
Vitamin K2 (as MenaQ7®) 10μg
Vitamin D3 (vegan cholecalciferol – 200iu) 5μg
   
*MenaQ7® is a registered trademark of NattoPharma, Norway  

Περιέχει σιταρόχορτο και κριθαρόχορτο. Συμβουλευτείτε τον ιατρό σε περίπτωση κοιλιοκάκης.

Ακάι μπέριΤι είναι: Eίναι ένας καρπός με τη μεγαλύτερη τιμή ORAC (Ικανότητα Απορρόφησης Ριζών Οξυγόνου) που περιέχει σημαντική ποσότητα βιταμίνης Ε και ανθοκυανινών, καθώς και συνένζυμο Q10. Για την ακρίβεια, μια μελέτη που εκπονήθηκε το 2006 απέδειξε ότι το acai berry περιείχε την υψηλότερη τιμή ORAC έναντι ριζών υπεροξειδίου από οποιοδήποτε άλλο φυτό που είχε υποβληθεί μέχρι τότε σε δοκιμές.


Πού βοηθάει: Σας τροφοδοτεί με ισχυρά αντιοξειδωτικά, φλαβονοειδή, ανθοκυανίδες, κατά των ελευθέρων ριζών και συνολικά οφέλη στον οργανισμό.

Αλφάλφα άνθος & φύλλαΤι είναι: Είναι φυτό που προέρχεται από τη νότια Ασία, ένα είδος τριφυλλιού. Η αλφάλφα αποτελεί σημαντική πηγή βιταμίνης Κ, ασβεστίου, μαγνησίου και βορίου, και επίσης είναι πλούσια σε ισοφλαβόνες.


Που βοηθάει: Συμβάλλει στην ενίσχυση της καλής υγείας των οστών, κατά της χοληστερίνης του αίματος, της δυσπεψίας και των θρομβώσεων.

Α- Λιποϊκό οξύΤι είναι: Είναι ισχυρό αντιοξειδωτικό που διατηρεί την δραστικότητα του στο υδάτινο περιβάλλον του κυττάρου αλλά και στα λιπιδικά τμήματα της μεμβράνης. Βρίσκεται στο σπανάκι, το κρέας, το συκώτι και τη μαγιά μπύρας.


Που βοηθάει: Το άλφα λιποϊκό οξύ χρησιμοποιείται από τον οργανισμό για το μεταβολισμό των υδατανθράκων και την παραγωγή ενέργειας. Επιπλέον, συμβάλλει στη μείωση του νευροπαθητικού πόνου ανακουφίζοντας από συμπτώματα όπως κάψιμο, μυρμήγκιασμα, δυσφορία, μούδιασμα και απώλεια αίσθησης, και στην προστασία εξέλιξης νευροεκφυλιστικών βλαβών. Συμβάλλει στην ανακούφιση και την πρόληψη παρενεργειών του σακχαρώδους διαβήτη όπως η διαβητική νευροπάθεια και οφθαλμολογική βλάβη.Είναι γνωστό για την ικανότητα του να αναγεννά οξειδωμένες μορφές Βιταμίνης C, Βιταμίνης Ε, Συνενζύμου Q10 και Γλουταθειόνης και επομένως να δημιουργεί ένα αντιοξειδωτικό πλέγμα το οποίο είναι σημαντικό για την σωστή λειτουργία των κυτταρικών διαδικασιών.

Βήτα ΚαροτίνηΤι είναι: Είναι ένα οργανικό χρωστικό με έντονο κόκκινο-πορτοκαλί χρώμα. Ανήκει στην οικογένεια των καροτενοειδών και αποτελεί πρόδρομη ένωση (ανενεργή μορφή) της βιταμίνης Α. Τη βρίσκουμε κυρίως σε φρούτα και λαχανικά, όπως καρότο, κολοκύθα, γλυκοπατάτα.


Που βοηθάει: Το β-καροτένιο είναι ένα αντιοξειδωτικό που προστατεύει έναντι των ελευθέρων ριζών και βοηθάει το ανοσοποιητικό σύστημα αλλά και την αποφυγή ανάπτυξης χρόνιων νοσημάτων.
Λιγότερα

ΒιοτίνηΤι είναι: Είναι μια βιταμίνη που ανήκει στις βιταμίνες του συμπλέγματος Β και αποτελεί σημαντικό συστατικό των ενζύμων του μεταβολισμού.


Που βοηθάει: Η βιοτίνη παίζει σημαντικό ρόλο στην παραγωγή ενέργειας και, επιπλέον, βοηθά στην ενίσχυση των μαλλιών, των νυχιών και της επιδερμίδας

ΣμέουροΤι είναι: Είναι φρούτο με στρογγυλό καρπό, το οποίο μοιάζει με βατόμουρο.


Που βοηθάει: Τα σμέουρα είναι πλούσια σε ανθοκυανίνες, οι οποίες είναι πολυφαινολικές ενώσεις, και σε ελλαγικό οξύ. Η αντιοξειδωτική δράση τους είναι σημαντική για την υγεία καθώς βοηθάει στην καταστολή των φλεγμονών και καθιστά σημαντική την κυτταρική αναπαραγωγή. Επιπλέον, αναστέλλει τη δράση ενζύμων που προάγουν τις φλεγμονές, βοηθώντας στη μείωση του πεπτικού έλκους και άλλων φλεγμονών του πεπτικού.

Μαύρο μούροΤι είναι: Είναι γνωστά ως βατόμουρα και η ύπαρξή τους χρονολογείται ήση από τη νεολιθική εποχή. Οι ανθοκυανίνες στα βατόμουρα είναι υπεύθυνες για το σκούρο χρώμα τους.


Που βοηθάει: Τα μαύρα μούρα είναι πλούσια σε βιταμίνη C, Κ και διαιτητικές ίνες, αλλά και μαγγάνιο και φυλλικό οξύ. Επίσης, περιέχουν πολλές φυτοχημικές ουσίες όπως πολυφαινόλες, φλαβονοειδή, ανθοκυανίνες, σαλικυλικό οξύ και ελαγικό οξύ χαρίζοντας τους ιδιότητες αντικαρκινικές, αντιοξειδωτικές, αντιφλεγμονώδεις

ΒόριοΤι είναι: Είναι ένα χημικό στοιχείο με σύμβολο το B. Το βόριο ταξινομείται στα μεταλλοειδή. Το βόριο δε βρίσκεται ελεύθερο στη φύση.


Που βοηθάει: Το βόριο φαίνεται ότι συμμετέχει σε διάφορα βιοχημικά μονοπάτια και είναι σημαντικό για την φυσιολογική ανάπτυξη και την υγεία του σώματος. Στις ΗΠΑ το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης διεξήγαγε σχετικές μελέτες, κατά τις οποίες χορήγησε 3 mg βορίου την ημέρα σε γυναίκες με εμμηνόπαυση. Οι μελέτες έδειξαν ότι το επιπλέον βόριο ελάττωσε την απώλεια οστικού ασβεστίου κατά 44% και ενεργοποίησε τα οιστρογόνα και τη βιταμίνη D.

ΑσβέστιοΤι είναι: Είναι ένα δισθενές μέταλλο και το σύμβολό του είναι το Ca. Αποτελεί το 1,5% του σωματικού βάρους. Το 99% του ασβεστίου απαντάται στα οστά υπό μορφή συμπλόκου, το δε 1% ανευρίσκεται στα δόντια, το δέρμα και το πλάσμα του αίματος. Πλούσιες πηγές ασβεστίου θεωρούνται τα γαλακτοκομικά αλλά και κάποια λαχανικά, όπως το μπρόκολο.


Που βοηθάει: Κύρια δράση του είναι η πρόληψη της οστεοπενίας και της οστεοπόρωσης. Επίσης, είναι απαραίτητο για την παραγωγή ορμονών και την ενεργοποίηση ενζύμων του οργανισμού.

ΧολίνηΤι είναι: Είναι ένωση παρόμοια με αυτήν των βιταμινών του συμπλέγματος Β που παράγεται σε μικρές ποσότητες από τον ανθρώπινο οργανισμό.


Που βοηθάει: Η χολίνη χρησιμοποιείται από το ήπαρ για την υποστήριξη της φυσιολογικής λειτουργίας του και τη χοληδόχο κύστη. Παράλληλά, φαίνεται ότι παίζει σημαντικό ρόλο στη φυσιολογική λειτουργία του νευρικού συστήματος

ΧρώμιοΤι είναι: Είναι ένα βασικό μεταλλικό στοιχείο και το χημικό του σύμβολο είναι το Cr. Το όνομά του προέρχεται από την ελληνική λέξη «χρῶμα», επειδή έχει πολλές έντονα έγχρωμες ενώσεις.


Που βοηθάει: Το χρώμιο συμμετέχει στον μεταβολισμό της γλυκόζης και των λιπιδίων και επηρεάζει τη λειτουργία της ινσουλίνης καθώς και της σεροτονίνης. Φαίνεται ότι μπορεί να συμβάλλει στη βελτίωση της ινσουλινοαντίστασης και του γλυκαιμικού ελέγχου.

Βιοφλαβονοειδή πορτοκαλιούΤι είναι: Τα βιοφλαβονοειδή είναι φυτικές ουσίες που προέρχονται από εσπεριδοειδή, όπως το πορτοκάλι.


Που βοηθάει: Τα βιοφλαβονοειδή έχουν αντιοξειδωτική και αντιφλεγμονώδη δράση, αυξάνουν την απορρόφηση της βιταμίνης C, ενδυναμώνουν τα αγγεία και βοηθούν τα άτομα με αλλεργίες.

ΧαλκόςΤι είναι: Είναι ένα μέταλλο και το χημικό του σύμβολο είναι το Cu. Ο χαλκός είναι ένα βασικό ιχνοστοιχείο που λαμβάνει μέρος σε μια ποικιλία διεργασιών στον ανθρώπινο οργανισμό.


Που βοηθάει: Η κύρια λειτουργία του χαλκού είναι να καταλύει αντιδράσεις που είναι υπεύθυνες για τη λειτουργία πολλών ενζύμων. Εμφανίζει αντιοξειδωτική δράση και ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα και τη λειτουργία του Κεντρικού Νευρικού Συστήματος.

Φύλλα πικραλίδαςΤι είναι: Είναι ένα ανθοφόρο, ποώδες φυτό, γνωστό και ως Ταράξακος ο φαρμακευτικός (Taraxacum officinale) ή δανδελίων.


Που βοηθάει: Η πικραλίδα ενισχύει τους αποτοξινωτικούς μηχανισμούς του ήπατος, βοηθά στην αποτοξίνωση από περιβαλλοντικούς ρύπους (πχ CCl4), έχει προστατευτική δράση στο ήπαρ σε αυξημένη ποσότητα αλκοόλ.

Φυλλικό οξύΤι είναι: Είναι μια οργανική ένωση που ανήκει στο σύμπλεγμα υδατοδιαλυτών βιταμινών Β, συγκεκριμένα η Β9.


Που βοηθάει: Συμμετέχει σε διάφορες μεταβολικές διαδικασίες του οργανισμού αλλά κυρίως σε ό,τι αφορά την ανάπτυξη του οργανισμού.

ΚριθαρόχορτοΤι είναι: Το κριθάρι είναι δημητριακός καρπός του αγγειόσπερμου φυτού του είδους Κριθή η κοινή (Hordeum vulgare) της οικογένειας των Ποοειδών (Poaceae) ή Αγρωστωδών (Gramineae). Καλλιεργείται και χρησιμοποιείται από τα πολύ παλιά χρόνια και σε μεγάλη ποικιλία κλιμάτων. Σήμερα χρησιμοποιείται ιδιαίτερα για την παρασκευή ψωμιού, μπύρας αλλά και ζωοτροφών. Το κριθαρόχορτο είναι το φύλλο φυτού κριθαριού.


Που βοηθάει: Το κριθαρόχορτο αποτελεί πηγή του σημαντικού αντιοξειδωτικού ενζύμου, του υπεροξειδίου της δισμουτάσης (SOD), καθώς και αντιοξειδωτικών βιταμινών, μεταλλικών στοιχείων και καροτενοειδών.

Φύλλα πράσινου τσαγιούΤι είναι: Το πράσινο τσάι παρασκευάζεται μέσω αποξήρανσης των φύλλων που συλλέγονται από το φυτό Καμέλια η σινική (Camelia sinensis). Είναι ιδιαίτερα δημοφιλές στις χώρες τις ανατολικής Ασίας. Το πράσινο τσάι αποτελεί σημαντική πηγή αντιοξειδωτικών πολυφαινολών, και κυρίως επιγαλλοκατεχίνης γαλλικού εστέρα (EGCG).


Που βοηθάει: Tα αντιοξειδωτικά είναι φυσικά συστατικά που συμβάλλουν στην καταπολέμηση των βλαβερών για τον οργανισμό ελευθέρων ριζών οξυγόνου, οι οποίες προκαλούν ασθένειες, όπως ο καρκίνος και τα καρδιαγγειακά νοσήματα. Οι πολυφαινόλες, γνωστές ως κατεχίνες, είναι ευεργετικές αντιοξειδωτικές ουσίες, οι οποίες κυριολεκτικά «εισβάλλουν» στον ανθρώπινο οργανισμό προστατεύοντάς τον από απλές ασθένειες όπως είναι ο πονόλαιμος και το κρύωμα μέχρι και πιο σοβαρές όπως ο καρκίνος, οι καρδιοπάθειες, η υπερχοληστερολαιμία.

ΙνοσιτόληΤι είναι: Είναι ένα μικρό μόριο, κοινώς γνωστό ως μυο-ινοσιτόλη. Βρίσκεται φυσικά στα φυτά και στα ζώα και έχει χημική δομή παρόμοια με τη γλυκόζη. Είναι ένας υδατάνθρακας και έχει γλυκιά γεύση (σε μικρότερο ποσοστό από τη ζάχαρη).


Που βοηθάει: Η ινοσιτόλη συμμετέχει στην κυτταρική επικοινωνία. Μελέτες δείχνουν ότι μπορεί να συμβάλλει στη φυσιολογική λειτουργία των ορμονών που σχετίζονται με το άγχος και τη διάθεση. Επιπλέον, μελέτες δείχνουν ότι συμβάλλει στην πιο αποτελεσματική ρύθμιση της ινσουλίνης, ιδιαίτερα σε γυναίκες με Σύνδρομο Πολυκυστικών Ωοθηκών.

ΙώδιοΤι είναι: Είναι ένα αμέταλλο χημικό στοιχείο με σύμβολο I. Συνιστά βασικό ιχνοστοιχείο του ανθρώπινου σώματος, στο οποίο περιέχονται φυσιολογικά 14 mg από το στοιχείο αυτό.


Που βοηθάει: Το ιώδιο συγκεντρώνεται κυρίως στο θυρεοειδή αδένα, ο οποίος είναι υπεύθυνος για την έκκριση ορμονών που περιέχουν ιώδιο, με σημαντικότερη απ' αυτές τη θυροξίνη. Η θυροξίνη διαδραματίζει καθοριστικό ρόλο στη διατήρηση του κανονικού μεταβολισμού για όλα τα κύτταρα του οργανισμού. Η έλλειψη ιωδίου μπορεί να οδηγήσει σε βρογχοκήλη.

ΣίδηροςΤι είναι: Είναι ένα χημικό στοιχείο με σύμβολο το Fe. Στα τρόφιμα ο σίδηρος απαντάται σε δύο μορφές, τον αιμικό (δισθένη), ο οποίος απορροφάται σε καλό βαθμό και τον μη αιμικό (τρισθενη) που έχει χαμηλή απορροφισιμότητα. Ο αιμικός βρίσκεται στα τρόφιμα ζωικής προέλευσης ενώ ο μη αιμικός σε φυτικής προέλευσης τρόφιμα και χρειάζεται τη βιταμίνη C για να μπορέσει να απορροφηθεί.


Που βοηθάει: Ο σίδηρος ανήκει στα μέταλλα και είναι απαραίτητο στοιχείο για τον οργανισμό καθώς έχει σημαντικό ρόλο στο μεταβολισμό για τη λειτουργία πολλών ενζύμων. Είναι απαραίτητη προσθετική ομάδα για εκατοντάδες ένζυμα και πρωτεΐνες, όπως οι πρωτεΐνες που μεταφέρουν οξυγόνο. Σε σημαντική έλλειψη σιδήρου παρουσιάζεται η εικόνα αναιμίας στον οργανισμό.

ΛαχανίδαΤι είναι: Η λαχανίδα ή, αλλιώς, λάχανο κέιλ ανήκει στην οικογένεια των Σταυρανθών Brassica Oleracea, όπου βρίσκουμε το μπρόκολο, το κουνουπίδι, τα πράσινα λαχανικά και τα λαχανάκια Βρυξελλών. Αποτελεί καλή πηγή αντιοξειδωτικών στοιχείων, οι σημαντικότερες από τις οποίες είναι τα καροτενοειδή και τα πλούσια σε θείο σουλφοραφάνη και ινδόλη-3-καρβινόλη ενώ, επιπλέον, περιέχει μεγάλες ποσότητες βιταμινών A, B και K και έχει τη μεγαλύτερη συγκέντρωση βιταμίνης C από όλα τα λαχανικά.


Που βοηθάει: Κατατάσσεται από τον Οργανισμό Γεωργίας των Η.Π.Α.(USDA), ως το κορυφαίο σε περιεκτικότητα αντιοξειδωτικών, αντικαρκινικών και φυτοχημικών ουσιών. Θωρακίζει την άμυνα του οργανισμού μας, ενδυναμώνει το νευρικό και το σκελετικό σύστημα και βελτιώνει την ανάπλαση των κυττάρων. Επίσης, ανακουφίζει από ενοχλήσεις στο στομάχι, βοηθάει τη λειτουργία της καρδιάς και, λόγω της υψηλής περιεκτικότητας σε λουτεΐνη και ζεαξανθίνη, αντιοξειδωτικά της οικογένειας των καροτενοειδών, συμβάλλει στη μείωση του κινδύνου εκφύλισης της ωχράς κηλίδας και του καταρράκτη..

Αραβινογαλακτάνες πεύκουΤι είναι: Η αραβινογαλακτάνη είναι ένα βιοπολυμερές που αποτελείται από μονοσακχαρίτες αραβινόζης και γαλακτόζης. Είναι μια μορφή ίνας, που υπάρχει σε πολλά φυτά, αλλά σε μεγαλύτερες ποσότητες στα κωνοφόρα δένδρα, όπως το πεύκο.


Που βοηθάει: Οι αραβινογαλακτάνες είναι διαλυτές ινές που τρέφουν τα βακτήρια του εντέρου και βοηθά στην ενεργοποίηση συγκεκριμένων ανοσοκυττάρων για την υποστήριξη της βέλτιστης λειτουργίας του ανοσοποιητικού συστήματος.

ΛουτείνηΤι είναι: Ανήκει στην ομάδα των καροτενοειδών. Διατροφικές πηγές της είναι το καλαμπόκι, το κόκκινο σταφύλι, το ακτινίδιο, το κολοκυθάκι, τα πράσινα φυλλώδη λαχανικά, το πορτοκάλι, η ντομάτα και τα καρότα.


Που βοηθάει: Η λουτεΐνη είναι ένα αντιοξειδωτικό που φαίνεται ότι έχει σημαντικό ρόλο στην υγεία των ματιών και την όραση.

ΛυκοπένιοΤι είναι: Είναι η κόκκινη χρωστική που ανήκει στην ομάδα των καροτενοειδών. Περιέχεται σε μεγάλες ποσότητες στην τομάτα και άλλα κόκκινα φρούτα και λαχανικά, όπως και στο σπαράγγι και το μαϊντανό. Είναι πολυακόρεστος υδρογονάνθρακας και αδιάλυτο στο νερό.


Που βοηθάει: Το λυκοπένιο έχει ισχυρή αντιοξειοδωτική δράση και ο κύριος ρόλος του είναι η προστασία του καρδιαγγειακού συστήματος. Έχει βρεθεί ότι μειώνει τα επίπεδα χοληστερόλης στο αίμα και έχει συσχετιστεί με μειωμένο κίνδυνο εγκεφαλικού επεισοδίου και άλλων καρδιαγγειακών παθήσεων.

ΜαγνήσιοΤι είναι: Το μαγνήσιο είναι ένα χημικό στοιχείο με σύμβολο το Mg. Αποτελεί βασικό στοιχείο για την καλή λειτουργία ολόκληρου του οργανισμού. Η βιολογική δράση του μαγνησίου οφείλεται στην ικανότητά του να κάνει χημικές ενώσεις.


Που βοηθάει: Το μαγνήσιο θεωρείται ο φυσικός ανταγωνιστής ασβεστίου και βοηθά στην απορρόφησή του. Γενικότερα, το μαγνήσιο διαδραματίζει ουσιαστικό ρόλο στην ρύθμιση της ενέργειας του σώματος, στη λειτουργία του νευρικού και μυϊκού συστήματος καθώς και στην υγεία των οστών..

ΜαγγάνιοΤι είναι: Είναι ένα μεταλλικό στοιχείο με χημικό σύμβολο Mn.


Που βοηθάει: Τα ιόντα μαγγανίου λειτουργούν ως συμπαράγοντες για μεγάλη ποικιλία ενζύμων με πολλές λειτουργίες. Επίσης, αποτελεί νευροτοξίνη σε μεγαλύτερες ποσότητες.

Φύλλα τσουκνίδαςΤι είναι: Η τσουκνίδα (ή τσουκνίθα) ανήκει στο γένος των αγγειόσπερμων φυτών Κνίδη και στην οικογένεια των Κνιδοειδών. Πρόκειται για ποώδες, αυτοφυές φυτό που ευδοκιμεί στην Ευρώπη, την Ασία, τη βόρειο Αφρική και τη Βόρεια Αμερική. Η επιστημονική της ονομασία είναι Urtica dioica.


Που βοηθάει: Η τσουκνίδα είναι σημαντική πηγή ασβεστίου και μαγνησίου. Επίσης, είναι πλούσια σε λιπαρά οξέα, αμινοξέα, μεταλλικά και φωσφορικά άλατα, ασβέστιο, φλαβονοειδή, σίδηρο, φυλλικό οξύ, θείο, κάλιο, μαγνήσιο, μαγγάνιο, φώσφορο, χαλκό, χλώριο, νάτριο, σελήνιο, βόριο, πυρίτιο και ψευδάργυρο. Επιπλέον, περιέχει και πολλά φυτοχημικά στοιχεία όπως λυκοπένιο, β-καροτένιο, ιχνοστοιχεία, καφεϊκό οξύ, μηλικό οξύ, οξικό οξύ και βεταϊνη που εμποδίζουν την δημιουργία ελεύθερων ριζών που προκαλείται από βλάβη στα κύτταρα και το DNA. Σήμερα η τσουκνίδα χρησιμοποιείται σε αλλεργίες, υπέρταση, υπερπλασία προστάτη, διαβήτη. Έχει, επίσης, διουρητικές και αντιρρευματικές ιδιότητες, ενώ τονώνει και την κυκλοφορία.

ΝιασίνηΤι είναι: Είναι μια υδατοδιαλυτή βιταμίνη, γνωστή και ως νιασίνη ή βιταμίνη B3, που ανήκει στις βιταμίνες του συμπλέγματος B. Βρίσκεται κυρίως στο κρέας, τα ψάρια, τους ξηρούς καρπούς, τα γαλακτοκομικά και τα προϊόντα ολικής άλεσης.


Που βοηθάει: Συμβάλλει στη φυσιολογική λειτουργία του νευρικού συστήματος αλλά και του μεταβολισμού, στην ψυχολογία και τη μείωση της κούρασης και την κόπωσης.

Παντοθενικό οξύΤι είναι: Είναι μια υδατοδιαλυτή βιταμίνη, γνωστή και ως παντοθενικό οξύ ή βιταμίνη B5, που ανήκει στις βιταμίνες του συμπλέγματος B. Βρίσκεται κυρίως στους ξηρούς καρπούς, τα αποξηραμένα φρούτα, το αβοκάντο και το συκώτι.


Που βοηθάει: Το Παντοθενικό οξύ χρησιμοποιείται για τον σχηματισμό του συνενζύμου CoQ10. Στη φυσιολογική λειτουργία μεταβολικών διεργασιών για την παραγωγή ενέργειας και τη σύνθεση και μεταβολισμό των στεροειδών ορμονών, της βιταμίνης D και ορισμένων νευροδιαβιβαστών. Επιπλέον, βοηθάει στη μείωση της κόπωσης και και τη νοητική λειτουργία.

ΡόδιΤι είναι: Η ροδιά είναι φυτό του γένους πουνική (Punica) της οικογένειας πουνικίδες (Punicaceae). Ο καρπός της είναι το ρόδι.


Που βοηθάει: Το ρόδι περιέχει διάφορες αντιοξειδωτικές ουσίες, όπως πουνικαλαγίνες, ανθοκυανοσίδες, κατεχίνες και καροτενοειδή – εξού και η υψηλή τιμή ORAC του (αντιοξειδωτική ικανότητα).

Καρπός ιπποφαούςΤι είναι: Το Ιπποφαές (Hippophae L.) είναι φυλλοβόλος θάμνος που ανήκει στην οικογένεια των Ελαιαγνοειδών.


Που βοηθάει: Ο καρπός ιπποφαούς έχει υψηλή περιεκτικότητα σε βιταμίνη C (με μέση περιεκτικότητα περίπου 15 φορές περισσότερη από το πορτοκάλι) αλλά και άλλων φυσικών αντιοξειδωτικών, όπως βιταμίνης E, φλαβονοειδών, καροτενοειδών (συμπεριλαμβανομένου του λυκοπενίου, της ζεαξανθίνης και του β-καροτενίου) και συνενζύμου Q10 (CoQ10). Επιπλέον, το ιπποφαές περιέχει ω-3, ω-6, ω-9 και το σπάνιο ω-7, ιδιαίτερα σημαντικό για τη μείωση του κινδύνου για διαβήτη τύπου II, σχηματισμού αθηρωματικής πλάκας, μείωση ενός δείκτη φλεγμονής που ονομάζεται C-αντιδρώσα πρωτεΐνη (CRP), η οποία συνδέεται με αυξημένο κίνδυνο για καρδιακή προσβολή και εγκεφαλικό επεισόδιο. Οι θρεπτικές ουσίες και τα φυτοχημικά συστατικά των καρπών του ιπποφαούς έχουν θετική επίδραση έναντι των φλεγμονών, του καρκίνου και άλλων ασθενειών.

Φύλλα ιπποφαούςΤι είναι: Το Ιπποφαές (Hippophae L.) είναι φυλλοβόλος θάμνος που ανήκει στην οικογένεια των Ελαιαγνοειδών.


Που βοηθάει: Τα φύλλα ιπποφαούς περιέχουν μεγάλες ποσότητες ασβεστίου, μαγνησίου, καλίου, β-καροτίνης, φλαβονοειδών, λυκοπενίου, πολυφαινολών και βιταμίνης Ε, που γενικά καταπολεμούν τις ελεύθερες ρίζες. Τα αντιοξειδωτικά και τα φλαβονοειδή μπορούν να μειώσουν την χοληστερόλη ύστερα από μελέτες που έχουν πραγματοποιηθεί. Ακόμη, το λυκοπένιο αν προστεθεί στην καθημερινή μας διατροφή, έχει αποδεδειχθεί ότι μειώνει τις πιθανότητες για εμφάνιση καρκίνου του προστάτη, του στομάχου και του εντέρου. τα αποξηραμένα φύλλα του ιπποφαoύς είναι πλούσια σε πολυακόρεστα λιπαρά, εδώδιμες ίνες, πρωτεΐνες, μέταλλα, ιχνοστοιχεία και υδατάνθρακες. Έχουν μεγάλη περιεκτικότητα σε βιταμίνες, μέταλλα και αντιοξειδωτικά. Επιπλέον, τα φύλλα του ιπποφαούς έχουν κάτι ακόμα που δεν περιέχεται στον καρπό και αυτό είναι πρωτεΐνη σε ποσοστό 24%.

ΣελήνιοΤι είναι: Είναι ένα χημικό στοιχείο με σύμβολο το Se. Ανήκει στα αμέταλλα και είναι από τα πιο σημαντικά ιχνοστοιχεία του οργανισμού. Πλούσιες πηγές σεληνίου στα τρόφιμα είναι οι ξηροί καρποί και τα μανιτάρια.


Που βοηθάει: Στον οργανισμό είναι απαραίτητο για τη δράση αντιοξειδωτικών ενζύμων και συμβάλλει στην καλή λειτουργία του ανοσοποιητικού και του θυρεοειδούς αδένα

ΧΡΗΣΗ

1-3 κάψουλες την ημέρα με το φαγητό.
Μορφή 100 κάψουλες φυτικής προέλευσης.

Σχετικά Προϊόντα